"La primera realitat d'un projecte de barri" és un text de Mn. Josep Maria Vidal i Aunós que forma part del llibre "Un sospir de 50 anys" de l'escola Sant Medir. Mn. Vidal va ser rector de la parròquia de Sant Medir el desembre de 1957 i serà el titular de l'escola fins el setembre de 1982.

"Vaig arribar a Sant Medir succeint a Mn. Amadeu Oller, i de tot el gran pla pastoral del meu predecesor, que al llarg dels anys s'ha anat portant a terme, la primera realitat ja endegada era l'escola parroquial de Sant Medir.

 

El fet de que la primera acció pastoral i social del projecte de Mn. Amadeu fos l'escola era un signe que revela per on s'havia de penetrar en aquest barri, i quina era una de les necessitats més urgents: l'atenció escolar. S'havia de començar pels infants!

S'ha de reconèixer que el temps s'ha encarregat de corroborar, i constatar, l'encert d'aquesta opció, que a l'hora es va portar endavant amb moltes altres.

També voldria remarcar un altre aspecte de l'escola Sant Medir i que ha estat un altre aspecte de responsabilitat que els mestres van expressar i mostrar des del primer moment, amb la seva dedicació a l'escola, en hores esmerçades, en la preparació de les classes i l'atenció als infants i joves (recordo que els vespres l'escola acabava tard i no hi havia pressa per recollir si encara quedaven coses per a repassar).

L'escola va ser un dels elements creadors de la vida del barri i de l'esperit de la parròquia. Era un element de cohesió important i essencial, i que va anar assolint un prestigi, avalat per la notorietat d'algun dels seus alumnes. La veig, amb la perspectiva del temps, com un dels elements constitutius del barri de la Bordeta, que amb la seva feina de cada dia, l'ha transformat i promocionat.

Com a prevere que ha tingut responsabilitats pastorals en la parròquia de Sant Medir. m'uneixo a la celebració del 50è aniversari de l'escola i felicito a tota la comunitat educativa que, al llarg del temps, ha sabut mantenir-la i donar-li aquest impuls de vida.

Per molts anys! 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn