Els Jocs Olímpics, un projecte d’escola.

 

L’any que es va proclamar Barcelona com a seu olímpica es va contagiar la ciutadania d’una il·lusió col·lectiva que anava més enllà de la competició esportiva. Corria l’any 1986 i la ciutat s’havia de preparar i modernitzar per acollir la XXV Olimpíada.

L’escola va tenir molt present, des d’aquell moment, que organitzar uns Jocs Olímpics també aportaria un contagi col·lectiu d’enorme volada pedagògica en valors com la solidaritat, la germanor i l’esportivitat a tota la comunitat educativa de Sant Medir. 

L’any 1992, mesos abans que ho fes la ciutat, a l’escola es van celebrar els I Jocs Olímpics de la història. Un dia de celebració amb mascota, rua de participants al compàs de l’himne olímpic i ben equipats per a l’ocasió, sota l'aixopluc d’una bandera olímpica que els agermanava. Una jornada per emmarcar, amb tota la comunitat educativa fent pinya, a l’estadi Joan Serrahima i emocionats per haver participat d’un moment únic. Eren els primers jocs olímpics de l’escola lligats, per sempre i fins ara, a la ciutat olímpica que l’acull.

Els següents Jocs Olímpics que es van celebrar a l’escola van ser el 1994 i els III Jocs, el 1996. Des d’aquells primers jocs bianuals, es va decidir fer-los coincidir amb el període de les Olimpíades oficials. El 2000, per tant, vam celebrar els IV Jocs Olímpics de l’escola Sant Medir. 

Des de llavors, els jocs olímpics de l’escola s’han convertit en un projecte educatiu de centre, liderat pels especialistes d’educació física i amb l’esforç i ajuda de tots els voluntaris i olímpics. Gràcies a aquest esforç dels voluntaris, les famílies, els alumnes, l’equip docent i l’AFA que la jornada acaba sent tot un èxit. L’organització comporta sempre molta preparació els mesos previs perquè els jutges siguin a lloc, els sanitaris estiguin disponibles, les indumentàries ben dissenyades, hi hagi l’ajuda dels patrocinadors, la mascota dissenyada i cosida i perquè no falti cap dorsal, premi, avituallament. Aquell dia res pot quedar a la improvisació. 

El 2020 havíem començat a organitzar els que havien de ser els IX Jocs Olímpics, però la pandèmia ho va aturar tot. Un altre tipus de contagi ens va obligar a cancel·lar la jornada per primer cop, després de tots aquests anys.

El pròxim 2024 torna a ser any olímpic. París acollirà els XXXIII Jocs Olímpics el mes de juliol. Nosaltres celebrarem els que seran els IX Jocs i que, amb la mateixa il·lusió que el primer dia, hem organitzat amb tot un reguitzell de voluntaris olímpics, famílies i mestres, implicats i motivats com mai. L’escola organitzarà una jornada més, que se suma a totes les altres que formen part de la història de l’escola. Ho farem com aquella primera que es va fer, amb aquell mateix contagi d’il·lusió col·lectiva i que esperem resulti una molt bona experiència per a tothom.

VIII Jocs Olímpics Sant Medir 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja tenim mascota per als VIII Jocs Olímpics "Sant Medir" del 28 de maig. Després de moltes deliberacions el jurat ha triat el disseny de la Júlia Edo Fontecha de 3r de primària. Es diu "Panto" i ja tenim moltes ganes de veure'l en acció! Moltes felicitats, Júlia!

mascota dels VIII Jocs Olímpics "Sant Medir"

On som?

 

 
  • EDIFICI DE PRIMÀRIA - ESO - ADMINISTRACIÓ

       C/CONSTITUCIÓ, 15. 08014. BARCELONA

       TF. 93 421 71 50

 
  • EDIFICI D'INFANTIL

       PTGE/TOLEDO, 12. 08014. BARCELONA

       TF. 93 432 07 90


     

 

 

JSN Pixel 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework